Eli Neppu-äippä kävi tänään ELL:llä. Aamuyöstä Neppu oksensi, kuume nousi 39,9 asteeseen ja koko koira oli kovin vaisu. Eipä tuota jääty sen enempää ihmettemään eli ELL Ninaa tapaamaan heti aamusta. Nepusta otettiin verikokeet, ultrattiin kohtu ym. varotoimenpiteet. Verikokeet sitten paljastivat kohonneet tulehdusarvot eli kaikesta varjelusta huolimatta toinen etunisä oli tulehtunut, joten pikkuäippä joutui antibioottikuurille. Heti vastaanotolla Neppu sai lisäksi pistoksena kipulääkettä ja antibioottia - tietty pennuille vaarattomia - sekä nesteytyksen nahan alle. Nesteytys ihan varotoimenpiteenä, sillä tulehdus ja kuume kuivattaa nopeasti ja maidontuotannon kannalta se ei ole hyvä asia. Muutoin verikokeiden mukaan kaikki veriarvot oli ok. Lisäksi tulehtunut tisu on toistaiseksi pentujen tisutuskiellossa eli nyt baarista yksi juomahana on tylysti suljettu. Kiitokset ELL Ninalle huolellisesta ja tarkasta tukimuksesta hoitoineen näin nopealla varoitusajalla!!

Naperot puolestaan voivat loistavasti! =o) Kaikkien silmät ovat siis auki ja sen myötä meno pentulassa on väliin vallan hulvatonta. Kovasti tepastellaan edestakaisin ja väliin hyökkäillään kaverin kimppuun. Iineksellä on omia "huvitushetkiä" eli se tuumailee (lue: suunnittelee) hetken, hypähtelee ilmaan ja sinkoaa sitten johonkin suuntaan! Toki nuo tapahtuu tällä hetkellä 2½-viikkoisen "rytmitajulla", mutta noin se suunnilleen menee. =oDD Kovasti väliin joku murisee ja sitten maistelee kaverin takajalkaa tai jotain muuta uloketta. Joo, on ne vaan ihania ja en todellakaan ihmettele, jos Tiinan on vaikea irrottautua laatikon reunalta pentujen touhutessa... ;o)

Lisäksi Naperot saivat tänään ensimmäisen kerran maistella lisäruokaa. Turvotettiin lautasella jokaiselle puolenkymmentä nappulaa penturuokaa ja tarjoiltiin ensimmäiset makuelämykset suoraan kädestä. Hyvin upposi jokaiselle! =oD Osa veteli kuin vanhat tekijät niinkuin olisivat aina nappuloita popsineet ja osalla meni hetki aikaa ennenkuin huomasivat, että nappulat pitää syödä pureksimalla - ikenillä tosin - ei imeä. Mutta hyvä alku ja huomenna lisää. :o) Ja nappula-aterian päälle drinksubaarin tarjoilut maittoivat loistavasti.

-Minna

ps. Laitas Tiina videoita noista touhuhetkistä! Ne on ihania!
ps2. Naperoiden rekisteripaperit saapuivat tänään postissa eli nyt ne ovat "virallisesti" koiria! =o)